Zo Zet Je Met LED Verlichting De Sfeer Naar Jouw Hand

Wat heb jij nodig om vanuit huis geconcentreerd te kunnen werken? En wat doe je ’s avonds om je huis gezellig te maken om een kaartje te leggen met vrienden of dat welverdiende avondje film kijken? Elk moment vraagt eigenlijk om een ander licht. Wij laten je zien hoe LED verlichting dat voor jou kan doen.

Licht kan een moment maken of breken

Licht doet meer met je dan je zou verwachten. Het beïnvloedt niet alleen onze stemming, maar ook ons gedrag, onze alertheid en zelfs onze gewoontes. Zo heb je bijvoorbeeld met koel wit licht een betere concentratie, want het helpt je om dingen snel en efficiënt voor elkaar te krijgen en beter te zien. Handig als je extra energie nodig hebt tijdens het doen van je oefeningen, het aanbrengen van make-up als het buiten nog donker is of als je je goed moet concentreren op je werk. Voor de avond heb je waarschijnlijk een andere sfeer nodig en die creëer je met warm wit licht. Uitstekend wanneer je met z’n allen een spelletje aan tafel wilt spelen of onder een plaid op de bank een film wilt bekijken.

 Hoe kies je voor de juiste kleur?

De kleur van het licht wordt bepaald door de kleurtemperatuur. Deze temperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Wil je graag een warme tint in de woonkamer? Ga dan voor lage kleurtemperaturen tussen de 2200 en 2700K. Heb je taakverlichting nodig en dus koel licht? Dan kun je beter voor een hoge kleurtemperatuur – zeg vanaf 4000K – gaan.

Welke LED verlichting is ideaal voor jou?

Wil jij tijdens de donkere maanden graag wat meer sfeer in huis? Tover je functionele verlichting om in warme sfeerverlichting. Maak met een dimmer van je functionele verlichting fijne warme sfeerverlichting. Combineer je dimmer met dimbare ingebouwde spots voor een warme gloed in huis. Net zo gezellig als het licht van die ouderwetse gloeilampen. Met LED inbouwspots haal je een echte sfeermaker in huis. In tegenstelling tot gewone LED lampen geven deze LED inbouw spots namelijk een dimbare warme gloed. Bij LED lampen die dimbaar zijn, kun jij de kleurtemperatuur zelf aanpassen en zo de sfeer in een ruimte helemaal naar jouw hand zetten.